Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Doe de nameting en win een pimp your bike-koffer!

Wat? 

Door de vervoerswijzen van de leerlingen vanaf drie weken voor, tijdens en drie weken na de Samweek op je persoonlijke schoolpagina op de campagnewebsite www.verkeersslang.be te registreren, worden alle gegevens omgezet naar raadpleegbare resultaten. Zo kan je school bekijken of de Samweek een al dan niet positief en blijvend effect heeft op de leerlingen en ouders. Want meten is weten. Op je schoolpagina krijg je dan het resultaat van je school te zien. De resultaten kan je gebruiken om positieve vaststellingen en/of aandachtspunten op de kaart te zetten en te communiceren naar de ouders, buurtbewoners en gemeente.

Sam de Verkeersslang wil zoveel mogelijk gegevens van scholen verzamelen om (lokale) beleidsmakers de huidige situatie te tonen, en om te laten zien hoeveel inspanning scholen leveren om de schoolomgevingen duurzamer en veiliger te maken.

Hoe? 

Vanaf drie weken na de Samweek tot uiterlijk 12 juni 2017 doe je de nameting.

  • Optie 1/ Via hand-opsteking
    Via hand-opsteking meet je hoe de leerlingen in de ochtend zich naar school verplaatst hebben. Je gebruikt hiervoordit meetformulier (print er één per klas). Verzamel de formulieren van alle klassen en geef alles in op je persoonlijke schoolpagina op de campagnewebsite www.verkeersslang.be.
  • Optie 2/ Met het smartboard
    Met de digitale versie van Sam kunnen klassen de resultaten van hun metingen voor, tijdens en na de Samweek gemakkelijk meteen online invullen. De leerlingen tikken individueel op het smartboard aan met welke vervoersmodi ze die dag naar school zijn gekomen. De grootte van de bollen wijzigt naargelang het aantal keer de vervoerswijzen worden aangetikt. Met deze digitale versie kunnen kinderen meespelen op een digitaal schoolbord of op een standaardcomputer voor klassen en scholen die niet over een digitaal bord beschikken. Lees meer over hoe je de smartboardversie speelt.

Meer informatie over hoe je alle drie de metingen ingeeft, vind je hier>>

WIN DE PIMP YOUR BIKE-KOFFER!

Om Samscholen aan te moedigen hun verplaatsingswijzen te registreren, geven we een prachtige Pimp your bike-koffer weg vol met materiaal om alle fietsen van je school te pimpen! We selecteren een school uit alle scholen die de drie metingen hebben ingevoerd. Extra punten kunnen verdiend worden door een mooie beschrijving en/of mooie foto’s toe te voegen op jullie schoolpagina.

Heb je nog vragen? Mail ons op sam@mobiel21.be of bel naar 016 23 94 65.

Moge de beste winnen!

Nieuws