Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Hebben we de 20% gehaald?

Het spel is gespeeld. Bedankt om massaal jullie metingen door te geven. In totaal kregen we van ruim 15.000 leerlingen de cijfers door voor, tijdens en na de Samweek. Intussen hebben we al jullie metingen verwerkt. Hoog tijd dus om het resultaat te presenteren van 5 dagen enthousiast stappen, fietsen, steppen, rollen en openbaar vervoer nemen. We gingen samen voor 20% extra propere lucht. Hebben we dat ook gehaald?

Tromgeroffel…

De 20% hebben we net niet gehaald, maar niet getreurd, jullie inspanningen zijn samen goed voor 17% meer duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek en nog altijd 8% meer na de Samweek.  

Nog enkele opvallende cijfers

  • Antwerpen heeft het meeste duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek: 70% van de leerlingen komt duurzaam naar school. 
  • De provincies scoren redelijk gelijkaardig. Alle provincies hebben minstens 15% méér duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek, behalve West-Vlaanderen (met ook nog een zeer mooie 12% extra duurzame verplaatsingen)  
  • Vooral in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg blijft het Sameffect hangen, met 10%, 9% en 6% meer duurzame verplaatsingen 3 weken na de metingen. 
  • Samen hebben jullie ruim 6 ton CO2 bespaard. En als iedereen op hetzelfde elan blijft verdergaan, besparen jullie na de Samweek nog altijd bijna 3 ton CO2 per week. Als je het ons vraagt, zijn dit resultaten om heel trots op te zijn.

De Samweek 2019 zit er alweer op. Nog eens een dikke merci aan iedereen om zo enthousiast mee te doen. Voor volgend jaar hebben we nog geen nieuws. We willen graag een nieuwe sponsor vinden om de Samweek naar nog meer scholen te brengen in België. Tips zijn nog altijd welkom :-). Zodra de plannen voor 2020 concreet worden, zijn jullie de eersten die het horen.

Een zonnige en zorgeloze zomervakantie gewenst!

Het Samteam

Nieuws