Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Nog 3 keer slapen en dan is het eindelijk Samweek!

Klaar … START!

De Samweek staat al een tijdje vet gemarkeerd in je agenda. En volgende week is het dan eindelijk zover! Dan dagen jullie, samen met Sam de Verkeersslang, kinderen en ouders vijf dagen lang uit om niet of minder met de auto naar school te komen, maar om te stappen, fietsen, steppen, rollen of openbaar vervoer te nemen. En dan is het aan jullie om al die duurzame verplaatsingen te registreren.

 

Meten = bolletjes plakken

Op de klasaffiche staan 7 vakken, 1 voor de voormeting, 1 voor de nameting en 1 voor elke schooldag van de Samweek. Tijdens die week vraagt de leerkracht elke ochtend wie al stappend, trappend of met het openbaar vervoer naar school is gekomen. Elke leerling die duurzaam naar school komt, krijgt een stip en kleeft die op het vak van die dag. 

Op het einde van de Samweek beloon je alle leerlingen met een leuke activiteit in de klas of op de speelplaats. Denk aan extra speeltijd, geen huiswerk of een verkeerswandeling. Of maak van de Samweek een rasechte verkeersweek met fietslessen of een fietscontrole!  Minder auto’s = meer propere lucht

Alle deelnemende scholen gaan samen voor 20 % meer duurzame verplaatsingen en voor minder CO2-uitstoot. Ook benieuwd met hoeveel procent het autoverkeer daalt dankzij jullie deelname? Vergeet dan zeker niet te meten. Zo kunnen we zien of Sam slaagt in zijn opzet.

Hou de affiche zeker bij tot na de nameting in de week van 3 juni. Plan je nameting op dezelfde schooldag als de voormeting. De link om alle meetresultaten door te geven, krijg je in de nieuwsbrief van 11 juni. Ofwel doet elke leerkracht dat apart voor haar/zijn klas. Ofwel verzamelt de coördinator alle gegevens en geeft die in één keer in.

We wensen jullie alvast een plezante, verkeersveilige en duurzame Samweek!

Het mooie weer is alvast besteld. 

Enthousiaste groet
Het Samteam

P.S. Nog altijd welkom: leuke foto’s of filmpjes die we mogen delen op de Facebookpagina van Sam de Verkeersslang!

Nieuws