Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Steven Goegebeur en Elke Clijsters hebben Woensdag Samdag gelanceerd

Steven Goegebeur en Elke Clijsters hebben vanmorgen succesvol het nieuw concept ‘Woensdag Samdag’ (zoals er ook een Donderdag Veggiedag is) gelanceerd. Steven en Elke zijn de peter en meter van de campagne. Elke en Steven wonnen in juni 2016 het vijfde seizoen van Beste Vrienden. Dit schooljaar zijn ze de beste vrienden van Sam! Ze zijn beiden de trotse ouder van jonge kinderen en vinden het superbelangrijk dat hun kinderen zich op een duurzame en veilige manier naar school. Woensdag Samdag maakt deel uit van de Sam de Verkeersslangcampagne van Mobiel 21 en partner KBC.

Steven en Elke haalden vanochtend een ‘Sam’ (hoe kan het ook anders) op aan zijn huis om hem vervolgens een onvergetelijke fietstocht naar school te laten beleven. Op de speelplaats vond de officiële lancering plaats, met o.a. schepen van Mobiliteit, een heus Samlied en allemaal activiteiten rond verkeersveiligheid.

De Stad Aalst ondersteunt deze campagne en moedigt scholen op haar grondgebied aan om deel te nemen. 11 scholen uit Aalst nemen dit schooljaar deel. Deelnemende scholen in Aalst worden elk seizoen beloond voor hun inspanningen. DvM Basisschool Aalst werkt dit jaar rond veiligheid en duurzaamheid en wil naar eigen zeggen “gaan voor een gezonde stadslucht met Sam de verkeersslang”. Er zijn 384 leerlingen die enthousiast meedoen.

Op sociale media kon je de lancering vanochtend volgen. Er was heel wat belangstelling, en ook Sam vond het een leuke belevenis: “Ik vond het heel tof om met Steven en Kim samen aan te komen op school. Daar was speciaal een rood tapijt voor ons uitgerold en stonden mijn klasgenoten ons op te wachten in een erehaag.” Ook Marjan Frederix van organisator Mobiel 21 is tevreden: “Woensdag Samdag is op een leuke manier begonnen o.a. dankzij het enthousiasme van Steven Goegebeur en Elke Clijsters. We hopen dat zoveel mogelijk scholen meedoen en dat Woensdag Samdag een begrip wordt.”

img_20160921_093908-2

Nieuws