Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Tracking: Wat als..

trace

Denk je graag mee na over Sam 2.0? Wat als ritten naar school en verplaatsingswijzen automatisch getrackt zouden worden? Wat kunnen scholen met die data doen? Wat is aanvaardbaar voor ouders, leerkrachten, en directie op vlak van werklast, privacy, …? Kom naar de focusgroep op maandag 22 februari van 20 tot 22 uur in Leuven en geef je mening. Het belooft een interessante avond te worden. Wij zorgen alvast voor een hapje en een drankje, jij brengt je ervaring en ideeën mee.

Over trace

Trace is een Europees project rond het tracken van mobiliteitsgedrag van individuen bij woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer. Binnen Trace zal een trackingapparaat ontwikkeld worden dat de verplaatsingen van schoolgaande kinderen kan volgen en gegevens zoals transportmodus en route kan registreren. De trackinggegevens kunnen gebruikt worden door beleidsmakers en de scholen zelf, bijvoorbeeld om routekaarten te maken of om campagnes zoals Sam de verkeersslang te ondersteunen: werklast voor scholen verminderen, meer en betere data verzamelen, … In het kader hiervan bezorgde Mobiel 21 in het najaar van 2015 de Sam-scholen een vragenlijst* die goed werd ingevuld door scholen (directies, leerkrachten) én ouders, waarvoor dank! Daardoor hebben we al een heel goed beeld gekregen aan welke voorwaarden die trackingtool moet voldoen, opdat het interessant is voor scholen, ouders en kinderen. Privacy, correcte data, gebruiksgemak zijn een aantal voorbeelden van voorwaarden die sterk doorwegen. Op basis van de resultaten van die bevraging hebben we een aantal scenario’s uitgeschreven. Die ideeën willen we graag toetsen bij de uiteindelijke gebruikers van het trackingapparaat (scholen en ouders) in een focusgroep. Zo zijn we zeker dat de tool op maat zal zijn van de wensen en noden van ouders en scholen.

Daarom nodigen we je graag uit voor de focusgroep op maandagavond 22 februari van 20 tot 22 uur bij Mobiel 21 in Leuven. Het wordt vast en zeker een interessante avond, wij zorgen voor hapjes en drankjes en we rekenen erop dat jij je eigen ervaring en ideeën meebrengt.

Inschrijven focusgroep

Omdat we graag een idee hebben van hoeveel hapjes, drankjes en stoelen we nodig hebben, is inschrijven wel noodzakelijk en dit graag voor 19 februari. Stuur je naam, naam van de school en rol in de school (leerkracht, directie, ouder, …) naar elke.franchois@mobiel21.be en dan ontvang je van ons een bevestiging met agenda en specifieke locatie.

Een groep van directie, leerkrachten én ouders zal ons het meeste leren. We vragen daarom om dit berichtje door te sturen naar ouders van de school. Bedankt!

Tot dan!

http://h2020-trace.eu/

*De winnaar van de smartphone, die werd geloot onder de respondenten van deze vragenlijst is ondertussen gekend en verwittigd.

Nieuws