Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Wanneer belonen?

sam-21

 

 

 

 

 

 

Wie, hoe en wanneer de leerlingen beloond worden op Woensdag Samdag, bepaal je als Samschool volledig zelf. Op maat van je school werk je het juiste beloningssysteem uit, zowel voor het uitdelen van de stippen als voor de prijzen.

Het is aangeraden om hier duidelijke regels voor af te bakenen en deze goed te communiceren naar de leerlingen en ouders.

We geven je alvast enkele tips:

  • Geef carpoolende leerlingen ook een stip voor in hun paspoort, ook zij waarvan de mama of de papa met de auto rijdt. Carpoolen betekent immers ook minder auto’s aan de schoolpoort. Laat er dus geen twijfel over bestaan dat deze leerlingen bijdragen aan een veiliger en milieuvriendelijker verkeer.
  • Kinderen die ver van school wonen, kunnen beloond worden wanneer de ouders op afstand van de drukke schoolomgeving parkeren, om vandaaruit te voet of met loopfiets verder naar school te gaan. Op die manier dragen ze ook bij aan een veiligere schoolomgeving. Als school kan je ook beslissen om bij deze situaties enkel te belonen wanneer de kinderen een fluohesje dragen.
  • Het zal niet voor alle leerlingen evident en mogelijk zijn om de Sampaspoorten vol te krijgen. Je kan ervoor kiezen om hier flexibel mee om te gaan en te belonen wanneer een bepaald percentage van de kinderen van de klas erin geslaagd is hun Sampaspoort vol te krijgen. Of je kan ervoor kiezen om te belonen wanneer er een bepaald aantal kinderen van de school een vol paspoort heeft.
  • Kies zo veel mogelijk voor beloningen op klasniveau, of zelfs op schoolniveau.

Neem een kijkje in de campagnehandleiding voor meer beloningstips en informatie.

Veel succes en spelplezier gewenst!

Het Samteam

Nieuws