Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Begeleidingen

SOS MIJN KIND OP DE FIETS

Uit bezorgdheid om de veiligheid hebben ouders vaak veel vragen en twijfels over de keuze om hun kinderen naar school te laten fietsen. Hoe fiets ik veilig met mijn dochtertje op straat? Fiets ik best voor of achter mijn zoon? Vanaf welke leeftijd is het verantwoord dat ik mijn kleuter op straat laat fietsen? Wat zegt de wegcode daarover? Tijdens deze sessie, gericht op ouders met kinderen in het lager en kleuteronderwijs, reiken we de deelnemers de nodige kennis aan om op een veilige manier samen met hun kind naar school te fietsen.

De begeleiding duurt gemiddeld anderhalf uur voor groepen van tien tot veertig deelnemende ouders. Tijdens de begeleiding kan de school optioneel voor een fietsparcours voor de kinderen zorgen. Zo kunnen ze hun fietsvaardigheden bijschaven en kan er tegelijkertijd aan de ouders advies worden gegeven.

VRAAG JE BEGELEIDING AAN

Alle scholen die geregistreerd zijn voor deelname aan Sam de Verkeersslang 2017-2018, kunnen zich tot 20 juli 2017 kandidaat stellen voor een gratis ouderbegeleiding SOS Mijn Kind Op De fiets. Niet elke school die deze aanvraag doet, zal ook kunnen genieten van dit aanbod wegens een beperkte hoeveelheid gratis begeleidingen per jaar. Gewoonlijk lukt dit wel voor een grote meerderheid van de aanvragen. Onze selectie gebeurt op basis van de korte projectomschrijving bij de kandidaatstelling en wordt begin september bekendgemaakt.

Doe je aanvraag via volgende stappen:

  1. Na inschrijving voor Sam de Verkeersslang ontving je school een tweede bevestigingsmail met inloggegevens.
  2. Gebruik die inloggegevens om in te loggen op je persoonlijke schoolpagina. Inloggen doe je in de rechterbovenhoek op de campagnewebsite verkeersslang.be.
  3. Op je persoonlijke schoolpagina ga je naar de rubriek “Aan de slag”.
  4. Ga vervolgens naar “Begeleiding aanvragen” onderaan de rubriek.
  5. Vul kort je motivatie en eventuele samenwerkingen aan om je kandidaat te stellen voor de gratis workshop SOS Mijn Kind Op De Fiets.
  6. Klik ten slotte op de blauwe knop “verzenden”.

 

Naar Resultaten