Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Resultaten

Hebben we de 20% gehaald?


Alle metingen hebben we verwerkt en we kennen de resultaten van 5 dagen enthousiast stappen, fietsen, steppen, rollen en openbaar vervoer nemen tijdens de Samweek in mei 2019!

De 20% hebben we net niet gehaald, maar alle inspanningen zijn samen goed voor 17% meer duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek en nog altijd 8% meer na de Samweek.  

Nog enkele opvallende cijfers

  • Antwerpen heeft het meeste duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek: 70% van de leerlingen komt duurzaam naar school. 
  • De provincies scoren redelijk gelijkaardig. Alle provincies hebben minstens 15% méér duurzame verplaatsingen tijdens de Samweek, behalve West-Vlaanderen (met ook nog een zeer mooie 12% extra duurzame verplaatsingen)  
  • Vooral in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg blijft het Sameffect hangen, met resp. 10%, 9% en 6% meer duurzame verplaatsingen 3 weken na de metingen. 

Samen hebben alle deelnemende scholen en leerlingen ruim 6 ton CO2 bespaard. En als iedereen op hetzelfde elan blijft verdergaan, wordt er ook na de Samweek nog altijd bijna 3 ton CO2 per week bespaard. Resultaten om heel trots op te zijn. 

 

En zo zit de Samweek 2019 er alweer op. Een dikke merci van het hele Samteam aan iedereen om zo enthousiast mee te doen.