Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

FAQ

Hoe kan ik mijn school inschrijven voor een nieuwe editie?

Via onderstaande link vind je de nodige informatie om je aan te melden om mee te spelen met Sam de Verkeersslang tijdens volgend schooljaar https://verkeersslang.be/?news=meld-je-aan-om-er-ook-volgend-schooljaar-bij-te-zijn

 

Hoe neem ik deel met verschillende vestigingen?

Iedere vestiging dient apart te worden ingeschreven. Je gebruikt hiervoor best bij elke inschrijving hetzelfde e-mailadres zodat je slechts één account nodig hebt om op de verschillende scholen in te loggen. Op die manier zal je vlot tussen je verschillende vestigingen kunnen navigeren en een duidelijk overzicht hebben.

De namen van de verschillende vestigingen zullen na inloggen verschijnen door met de computermuis op de titel ‘Mijn School’ te bewegen in de rechterbovenhoek van de campagnewebsite. Daar selecteer je de vestiging waarvan je bv. de schoolgegevens wil bewerken of de metingen voor wil ingeven.

Kan ik als gemeente een school of meerdere scholen inschrijven?

Gemeenten en steden die in hun regio het spel willen promoten, kunnen we steeds waarderen. Het is echter niet mogelijk om als gemeente/stad een of meerdere scholen in te schrijven. De rechtstreekse communicatie met de scholen is bepalend voor het succes van de campagne. Bovendien krijgt elke vestiging/school een unieke login (gekoppeld aan het e-mailadres) waarmee ze dit jaar en de komende jaren kunnen inloggen op www.verkeersslang.be, en hun mobiliteitsgegevens kunnen invoeren.

Je kan als gemeente alle scholen op je grondgebied wel aanmoedigen om deel te nemen aan de campagne. Contacteer ons gerust als wij je hierbij kunnen helpen.

Wanneer ontvangt mijn school het gratis spelmateriaal?

Woensdag Samdag (levering begin september):

 • Een Samvlag om aan de schoolpoort te hangen.
 • Spelmateriaal voor leerlingen van de lagere school (klasaffiches en stippen).
 • Spelmateriaal voor kleuters (klasaffiches en grotere stippen).
 • Infobrieven voor de ouders.

Samweek (levering begin maart):

 • Spelmateriaal voor leerlingen van de lagere school (klasaffiches en stippen, affiche met de kop en affiche met de staart van Sam de Verkeersslang).
 • Spelmateriaal voor kleuters (klasaffiches en grotere stippen).
 • Infobrieven voor de ouders.

Fluohesjes (levering na de herfstvakantie):

KBC geeft een week na de herfstvakantie een pakket van 50 gratis fluohesjes weg aan alle scholen die deelnemen aan de Samweek of Woensdag Samdag van Sam de Verkeersslang. Op het inschrijvingsformulier kon je aangeven of je wil ingaan op dit aanbod. Dit aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

Hoe bereik ik mijn persoonlijke schoolpagina?

Je kan je school inloggen via de link ‘Inloggen’ rechtsboven in de gele balk op deze website. Vul het e-mailadres en het paswoord in zoals weergegeven in de bevestigingsmail. Zo kom je automatisch op jouw persoonlijke schoolpagina terecht.

Hoe vraag ik een gratis workshop SOS Mijn Kind Op De Fiets aan?

Alle scholen die deelnemen aan Sam de Verkeersslang kunnen zich tot 20 juli 2017 kandidaat stellen voor een gratis ouderbegeleiding SOS Mijn Kind Op De fiets. Onze selectie gebeurt op basis van de korte projectomschrijving en wordt begin september bekendgemaakt. Doe je aanvraag via volgende stappen:

 1. Log in op je persoonlijke schoolpagina.
 2. Kies voor de rubriek ‘Aan de slag’.
 3. Ga naar ‘Begeleiding aanvragen’ onderaan de rubriek.
 4. Vul kort je motivatie en eventuele samenwerkingen in om je kandidaat te stellen voor de gratis workshop SOS Mijn Kind Op De Fiets.
 5. Klik ten slotte op de blauwe knop ‘verzenden’.

Meer informatie over de workshop: http://verkeersslang.be/campagne/begeleidingen/

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Op je persoonlijke schoolpagina kan je je wachtwoord wijzigen naar keuze. Dat doe je bij rubriek ‘Aan de slag’. Klik daar op ‘Wachtwoord aanpassen’.

Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuw aan door bij het inlogscherm op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken.

Hoe kan ik de Samweek online spelen?

De Samweek kan je ook zonder spelmateriaal spelen. Dat doe je online met de pc of het smartboard via volgende stappen:

 1. Log in op deze website.
 2. Voeg alle namen van de deelnemende klassen toe (onderaan bij ‘Aan de slag’).
 3. Kies een meting (voor, tijdens of na).
 4. Klik op de smartboardversie van een klas en je ziet het volgende:smart
 5. Selecteer bovenaan de dag en het weer.
 6. Elke leerling (per klas) klikt de afbeelding van zijn/haar verplaatsingswijze van die dag op het smartboard aan. De grootte van de bollen wijzigt naargelang het aantal keer de vervoerswijzen worden aangeklikt.
 7. De leerkracht kan de laatst ingegeven vervoerswijze gemakkelijk wijzigen door op het pijltje rechtsboven te klikken.
 8. Klik op ‘Opslaan’.

Meer info vind je hier.

Waarom gegevens verzamelen tijdens de Samweek?

Meten is weten, wordt vaak gezegd. Ook voor mobiliteit naar school is dat het geval. We raden alle deelnemende scholen aan om gegevens over de verplaatsingswijze te verzamelen voor, tijdens en na de campagne.

Hoe kan ik het spelelement zien?

TSG_visual-dag-2-300x81

Sam de Verkeersslang bevat ook een spelelement dat zichtbaar is op de schoolpagina als een CityScape Header. Hoe meer duurzame verplaatsingen de school registreert, hoe mooier de virtuele stad tijdens het verloop van de campagne wordt. Na de campagne toont het beeld hoe een Smart City eruitziet.

Om dit te ervaren, doe je het volgende:
1. Log in als ‘school’.
2. Vul de metingen in (de header wordt zichtbaar vanaf de campagneweek).

Hou er rekening mee dat die header niet openbaar is. Die wordt pas zichtbaar als je ingelogd bent en je de meting van je campagneweek hebt ingegeven.