Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Sam rinkelt!

sam_rinkelt

Aangezien het belangrijk is om ook buiten de schoolpoort bekend te maken dat je als school werkt aan een veilige en milieuvriendelijke omgeving, roepen wij scholen op om tijdens de verkeersweek, en meer bepaald op woensdag, een fietsbelconcert te organiseren onder de naam Sam rinkelt!

Met dat fietsbelconcert verspreiden de kinderen en leerkrachten de boodschap dat ze veilig en milieuvriendelijk naar school willen komen. Elke school kan een bepaald probleem of knelpunt in de schoolomgeving of op de schoolroutes naar voren schuiven en aankaarten. Om extra aandacht te trekken, kan je met meerdere scholen samenwerken. De verkeersweek vindt ieder jaar plaats tijdens de eerste volledige schoolweek van mei.

Draaiboek

Dowload het draaiboek Sam Rinkelt! met tips en extra informatie over hoe je zo’n fietsbelconcert kan organiseren.

Laat weten of je school deelneemt aan Sam rinkelt! via samrinkelt@mobiel21.be. Gelieve ook de datum, locatie en het geschatte aantal rinkelende fietsbellen door te geven. Op die manier kunnen we de lokale en de nationale pers van deze actie op de hoogte brengen en jouw school in de spotlights zetten!