Terug naar de EU site Kid's Corner Links FAQ Inloggen

Samweek via smartboardversie

Wat?

Met de digitale versie van Sam kunnen klassen de resultaten van hun metingen voor, tijdens en na de Samweek gemakkelijk meteen online invullen. De leerlingen tikken individueel op het smartboard aan met welke vervoersmodi ze die dag naar school zijn gekomen. De grootte van de bollen wijzigt naargelang het aantal keer de vervoerswijzen worden aangetikt.

Met deze digitale versie kunnen kinderen meespelen op een digitaal schoolbord of op een standaardcomputer voor klassen en scholen die niet over een digitaal bord beschikken.

Hoe?

Wil je aan de slag met de digitale versie? We zetten de stappen even op een rij:

  1. Log in op www.verkeersslang.be met het account van jouw school dat je ontving bij inschrijving.
  2. Voeg de  gegevens en namen van de deelnemende klassen toe onderaan bij item ‘Aan de slag’ op je persoonlijke schoolpagina. (Ofwel doe je dit zelf op voorhand, ofwel doet elke leerkracht dat voor zijn/haar klas.)
  3. Kies een meting (voor, tijdens of na).
  4. Klik op de smartboardversie van een klas en je ziet het volgende:smart
  5. Selecteer bovenaan de dag en het weer.
  6. Elke leerling (per klas) klikt de afbeelding van zijn/haar verplaatsingswijze van die dag op het smartboard aan. De grootte van de bollen wijzigt naargelang het aantal keer de vervoerswijzen worden aangeklikt.image
  7. De leerkracht kan de laatst ingegeven vervoerswijze gemakkelijk wijzigen door op het pijltje rechtsboven te klikken.
  8. Klik op ‘Opslaan’

Smart city

Je persoonlijke schoolpagina bevat ook een spel-element dat zichtbaar wordt vanaf je de metingen van de campagneweek ingeeft. Hoe meer duurzame verplaatsingen de school registreert, hoe mooier de virtuele stad tijdens het verloop van de campagne wordt. Na de campagne toont het beeld hoe een Smart City er uitziet.

Knipsel